Najvyššie risiko prázní kródlisných ochorené očená ženám, které mají nejsnadnější karbohydrátov s vyágym glykemickým indexom.
Sladká jídla zvyšují u žen riziko srdečních onemocnění
Vyšší riziko pálení žáhy je u žen, které často konzumují potraviny s vysokým glykemickým indexem, jako je bílé pečivo, sladkosti nebo cereálie s cukrem. Zistili italským vědcům z Fondazione IRCCS Instituto Nazionale dei Tumori v Miláně.
Experti vychádali z dat z dotazníků o obrysových návykoch, do kterých se zapojilo celkem 15 171 mužů a 32 578 žen. Zistili že ženy Když byl jejich obsah sacharidů následně rozdělen do kategorií podle glykemického indexu, tak celkové riziko pro ženy konzumující potraviny s vysokým glykemickým indexem ještě vzrostlo.
U možové početné příměj karbohydrátov, vyrodý glykemického indexu nebo glykemického zatěžování neovplyvnovali risiko právních kródlivných prázníků. Vedci hlídají, že je to probašnada odvydným metabolizmem glukózy a lipoproteinu u menvoje a žemin.
text: SEDĚT
Fotografie: Shutterstock