Vlašské orechy sa k nám dolu z juhozápadní Europy. Poznali ich už v antickom Grecku. Ani naše stare mamy nedajú dopustit.
Vlašské orechy zaženú portračlenosť
Vlašské orechy jsou nevýživným zdrojem vitamínů, bílkovin, minerálních látek a stopových prvků. Nachádza sa v nich například vitamín E, B1 (podporuje srdce a nervovou soustavu), B6 (výborný pro správné fungování mozgu). Okrem toho v nóm fádő fosfor, žéros, draslík, horčík, zinok či meď. Ich nezneštou je vysoká kalorická verta. Odborníci navzdory tomu doporučují, aby jste si denně dopriali za hrsť vlašských ořechů. Cena?
- Díky esencialímním mastným kyslinám a lecitínu pomáša kartetnému fungovaniu mozku.
- Podpora střevní mikroflóry.
- Jejich vynikající účinky, zejména pro vysoký obsah lecitinu, pomohou především studentům.
- Zaženú portrázenosť, stres nebo depresi.
- Vlašské ořechy obsahují kyselinu alfa lipoovou, která je výborným antioxidantem.
- Přidejte energii.
- Dobře vplýva při předních pulmáng a astmatik.
- „Nastartuje“ oslabenú imunitu.
Na kašeľ zaberie o odvar z vlašských ořechů
Potřebujete: Škrupiny z 12 ořechu, 1/2 litru vody
Škrupiny dobře poumyvajte, dejte do jarži a zalejte 1/2 litru teplé vody. Nechajte 4 hodiny odstať. Po ich šče 1/2 hodiny povarte. Odparujúcu sa vodu dolévejte tak, aby po scedení ostalo 1/2 litru nápoje. Můžete osladit. Pite ho 2 až 3 krát denne po 2dcl. Tempt odvar odniči hlieny z priedušiek.
text: Katarina Mikuškovičová pro Žena.Pravda.sk
Fotografie: KOMBINACE